ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ

πως να μας επισκεφτειτε

Ο τρόπος που μπορεί κάποιος να επισκεφθεί το μουσείο είναι αποκλειστικά μέσω της κράτησης θέσης ηλεκτρονικά (online) μέσω της ιστοσελίδας μας. Ο λόγος είναι καθαρά τεχνικός και αφορά την περιορισμένη διαθεσιμότητα θέσεων σε κάθε επίσκεψη.

Το μουσείο, αν και εκτείνεται σε 200τμ, λόγω του όγκου των μηχανημάτων μπορεί να φιλοξενήσει μόλις 30 άτομα ταυτόχρονα, χωρίς να δημιουργείται συνωστισμός. Ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο μπορούμε να διασφαλίσουμε μια ικανοποιητική και λειτουργική εμπειρία για όλους επομένως είναι η προ-κράτηση συγκεκριμένης ημέρας και ώρας για την επίσκεψη σας.

ωραριο λειτουργιας & περιοδοι επισκεψης

Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας του μουσείου είναι Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 6μ.μ. έως τις 10μμ. και Σάββατο και Κυριακή από τις 10π.μ. μέχρι τις 10μ.μ.. Εντός των ημερών λειτουργίας ο χρόνος επίσκεψης χωρίζεται σε συγκεκριμένες περιόδους παραμονής διάρκειας 3 ωρών. Ο χρόνος αυτός είναι συγκεκριμένος για δύο λόγους. Αρχικά για σκοπούς οργάνωσης των επισκεπτών και δευτερευόντως λόγω του ότι η επίσκεψη περιλαμβάνει μια υποχρεωτική ξενάγηση στα εκθέματα / παιχνίδια (είναι νομοθετική απαίτηση) και κατ’έπέκταση χωρίς αυτό θα ήταν αδύνατο να προγραμματίσουμε τις ξεναγήσεις.

Τις καθημερινές υπάρχει μια διαθέσιμη περίοδος (slot) επίσκεψης που αφορά 3 ώρες παραμονής στο μουσείο εντός των 4 ωρών λειτουργίας. Δηλαδή μπορείτε να έρθετε είτε από τις 6μμ έως τις 9μμ, είτε από τις 7μμ έως τις 10μμ. Τα Σαββατοκύριακα οι διαθέσιμες περίοδοι επίσκεψης είναι πάλι για 3 ώρες κατά μέγιστο και έχουν ορισθεί ως 10π.μ. – 1μ.μ., 1μ.μ. έως 4μ.μ., 4μ.μ. έως 7μ.μ. και 7μ.μ. έως 10μ.μ..

Δυστυχώς για λόγους οργάνωσης είναι απολύτως αυστηρό το χρονοδιάγραμμα. Επιλέξαμε να μην κόψουμε ούτε 1’ από το τρίωρο για να επιτρέψουμε κενό από την έξοδο της προηγούμενης περιόδου μέχρι την είσοδο της επόμενης για να μην στερήσουμε ούτε λεπτό ευχαρίστησης, αλλά δυστυχώς αυτό δεν μας δίνει την δυνατότητα να σας δώσουμε («πέντε λεπτάκια ακόμα…»).

αποκλειστικα online;

Η κράτηση για κάποιο slot επίσκεψης γίνεται μέσω της ιστοσελίδας μας στην ενότητα «Κρατήση θέσης» όπου επιλέγετε ημέρα και ώρα και καταβάλλετε το αντίτιμο της επίσκεψης μέσω online κράτησης. Κάθε αλλαγή είναι εφικτή δωρεάν μέχρι και την ώρα της επίσκεψης.

Δυστυχώς, όπως αναφέραμε, δεν επιτρέπεται η είσοδος στο μουσείο σε οποιοδήποτε πρόσωπο δεν έχει κράτηση online και το προσωπικό μας στην είσοδο δεν είναι σε θέση να εκδώσει εισιτήριο ή κράτηση εντός του μουσείου.

κοστος επισκεψης

Το κόστος επίσκεψης, εφόσον κάποιος επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τα μηχανήματα, είναι:

  • Ενήλικες: 12€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ ανά slot
  • Παιδιά έως 6 ετών: Δωρεάν
  • Παιδιά από 6 ετών έως 12 ετών: 3€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ ανα slot
  • Παιδιά από 12 ετών έως 18 ετών: 6€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ ανά slot
  • Φοιτητές: 9€ συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ ανά slot

Παρόλα αυτά, μέσω online κράτησης και πάλι, κάποιος μπορεί να επιλέξει να επισκεφθεί το μουσείο εντελώς δωρεάν και να παρακολουθήσει την ιστορική ξενάγηση μόνο. Στην περίπτωση αυτή δεν θα μπορεί να χρησιμοποιήσει όμως τα μηχανήματα. Παρέχουμε αυτή την διαδικασία γιατί πιστεύουμε ότι η γνώση πρέπει να είναι προσβάσιμη σε όλους δωρεάν. Για τον ίδιο λόγο είναι εντελώς δωρεάν οι επισκέψεις από σχολεία και πανεπιστήμια, εφόσον αυτές οργανώνονται από τον εκπαιδευτικό φορέα.

τι περιλαμβανει η επισκεψη;

Η επίσκεψη σας περιλαμβάνει την υποδοχή σας από το προσωπικό, το οποίο και θα σας ενημερώσει σε ποιο από τα τρία γκρουπ ξενάγησης θα είσαστε. Στην συνέχεια, μπορείτε να δείτε και να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από τα ηλεκτρονικά παιχνίδια επιθυμείτε. Το προσωπικό μας θα σας ενημερώσει για το πότε ξεκινάει η ξενάγηση του γκρουπ σας.

Την ξενάγηση την κάνουμε σε γκρουπ 7 – 10 ατόμων ώστε να έχετε την δυνατότητα να ακούσετε την ιστορική ξενάγηση στα μηχανήματα αλλά και να ρωτήσετε ότι επιθυμείτε. Η ξενάγηση περιλαμβάνει μια σύντομη ιστορική αναδρομή στις κονσόλες και τα μηχανήματα arcade που έγραψαν ιστορία, με ιδιαίτερη μνεία σε αυτά τα οποία θεωρούμε πως είχαν ουσιαστική τεχνολογική εξέλιξη και σε αυτά που αγαπήθηκαν περισσότερο. Στην ξενάγηση μπορείτε να αναμένετε να δείτε μηχανήματα που δεν γνωρίσατε ποτέ αλλά και κάποια που γνωρίσατε πολύ καλά. Περισσότερη έμφαση δίνουμε σε όσα ίσως να μην έγιναν και τόσο γνωστά, αλλά είχαν μεγάλη ιστορική σημασία. Άλλωστε είμαστε μουσείο και η επίσκεψη και η ξενάγηση έχουν εκπαιδευτικό χαρακτήρα, με δυνατότητα να απολαύσετε και τα μηχανήματα και παιχνίδια που αγαπήσατε. Η ξενάγηση περιλαμβάνει από την πρώτη παιχνιδοκονσόλα στην ιστορία, την Magnavox Odyssey και το αυθεντικό ιστορικό arcade Atari Pong μέχρι και technology demonstrator της Sega με ολογραφική προβολή.
Όσο πιο σπάνιο, τόσο πιο πολύ μας ιντριγκάρει!

ποια μηχανηματα μπορουμε να χρησιμοποιησουμε;

Oλα τα arcade μηχανήματα μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Οι κονσόλες όμως είναι σε προθήκες καλυμμένες με Plexiglass και είναι αποκλειστικά και μόνο για σκοπούς επίδειξης και ιστορικής ξενάγησης. Ελπίζουμε πως σύντομα θα είμαστε σε θέση να παρέχουμε και χρήση ορισμένων κονσολών σε ειδικά events. Παρόλα αυτά, ζητούμε την κατανόηση σας στο γεγονός πως οι κονσόλες δεν είναι μηχανήματα που δημιουργήθηκαν για άπειρες ώρες λειτουργίας, σε αντίθεση με τα arcades. Yπάρχει ένα εξαιρετικό μουσείο ηλεκτρονικών παιχνιδιών με έμφαση στις κονσόλες στην Ελλάδα, όπου μπορείτε να έχετε μια σαφώς εκτενέστερη εμπειρία αναφορικά με αυτές και είμαστε ενθουσιασμένοι για αυτό. Οπότε εαν λατρεύετε τις κονσόλες, παρακαλούμε επισκευθείτε το Μουσείο Ηλεκτρονικών Παιχνιδιών (Video Games Museum) στην ιστοσελίδα https://www.videogamesmuseum.org/

Τα μηχανήματα δεν λαμβάνουν κέρμα ή οποιαδήποτε άλλη μορφή πληρωμής και η χρήση τους είναι απολύτως δωρεάν με τα μηχανήματα να είναι ρυθμισμένα σε Free Play mode ή να διαθέτουν κουμπί δωρεάν κέρματος, ανάλογα με το τι επιτρέπει η τεχνολογία τους.